Kaş Ekimi

Kaş Ekimi

Kaş ekimi nedir? Kimlere kaş ekimi yapılır? Kaş ekimi hakkında tüm merak ettikleriniz

KAŞ EKİMİ 

Bilindiği üzere yüzün estetik görüntüsünde tamamlayıcı en önemli unsurların başında kaşlar gelmektedir. Birçok nedene bağlı olarak kaşlarda dökülmeler görülebilmektedir ve bu dökülmeler zamanla estetik görüntüde kişilerin mutsuz olmasına neden olmaktadır. Kaş dökülmesi hem kadınlarda ve erkeklerde görülebilen bir durumdur. Kaşları sonradan dökülmeye başlayan veya doğuştan seyrek kaşlara sahip kişilerin kaş ekimi uygulamalarını yaygın olarak tercih etmesi, kaş ekimi operasyonlarının da en az saç ekimi operasyonları kadar popüler operasyonlar arasında yer almasını sağlamıştır. 

Kaş ekimi, kaşların döküldüğü veya seyrek olduğu bölgeye vücudun farklı bölgelerinden alınan kıl köklerinin nakledilmesi operasyonudur. Kaş ekimi operasyonlarında ekseriyetle FUE ekim tekniği uygulanmaktadır.  

KAŞ DÖKÜLMESİNİN NEDENLERİ NELERDİR?

Genetik faktörlere bağlı olarak doğuştan seyrek kaşlar görülebilmektedir. Buna ek olarak ta kaşlarda dökülmeler meydana gelmektedir. Bu dökülmeler, besin eksikliği veya yeterli mineral ve vitaminlerin alınmamasından kaynaklanabilmektedir. 

Bazı durumlarda tiroid bezlerinin yeterli hormonu üretemiyor olmasından kaynaklı olarak ta kaşlarda dökülmeler görülebilmektedir. Zaman zaman yaşlanmaya bağlı olarak ta kişilerde ortaya çıkan saç dökülmesi ile eş zamanlı kaş dökülmesi de görülebilmektedir. 

Son olarak kemoterapi gören kişilerde de ilaçların yan etkilerine bağlı olarak kaşlarda dökülmeler meydana gelmektedir. 


KAŞ EKİMİ NASIL YAPILIR?

Kaş ekimi öncesinde kaş ekimi yapılacak olan bölge belirlenir ve kişiye özel planlama yapılır. Kaş ekimine planlamasında ekilecek olan kıl köklerinin alınacak olduğu donör bölge belirlenir. Kaş ekimi operasyonlarında donör bölge olarak genelde ense bölgesi tercih edilmektedir. Ense bölgesinin tercih edilemediği durumlarda ise kol üstü kıl kökleri de tercih edilebilmektedir. 

Kaş ekimin operasyonlarına ekilecek olan kıl kökleri özenle incelenir ve kaşların genel yapısına uygunluğu kontrol edilir. 

Kaş ekimi operasyonlarında dönor bölgeden mikro uçlu aletlerle alınan kıl köklerinin planlanan bölgeye ekimi yapılır. Kaş ekimi operasyonu sırasında lokal anestezi uygulandığı için kişiler herhangi bir ağrı veya acı hissetmezler.

Kaş ekimi operasyonlarında kişinin kaş yapısına ve seyrelen kaşlarına oranlara ortalama 500 ile 1.000 greft arasında ekim yapılabilmektedir. Ekimi yapılacak olan greft sayısı tamamen hastaya özel yapılan planlama ve ön muayene ile belirlenmelidir. 

Kaş ekimi yaptıracak kişilerin en çok tedirgin olduğu konu ise ekilen kaşların doğal durup durmayacağıdır. Eğer kaş ekimi konusunda uzman hekimlerce hizmet alınırsa kaş ekimi sonrasında doğal görünümü yakalamak gayet mümkündür. Ancak burada en önemli bir diğer faktör ise kaş ekimi sonrası hekim talimatlarına eksiksiz uyum gösterilmesi ve kaş ekimi sonrası korumanın doğru şekilde yapılmasıdır. Her şey kontrollü ve hekimin planladığı şekilde yapıldığında kaş ekiminde doğal görünümü yakalamak mümkündür. 


EKİLEN KAŞLAR NE ZAMAN UZAR?

Kaş ekimi sonrasında yine saç ekimi operasyonlarında olduğu gibi ekilen kaşlarda dökülmeler görülebilmektedir. Bu dökülmeler ortalama ilk 1-2 ay içinde meydana gelmektedir. Şok dökülme adı verilen bu sürenin sonrasında ise sağlıklı köklerle beraber ekilen kaşlar yeniden uzamaya başlar. Kaş ekimi sonrası kaşların yeniden uzamaya başlaması ortalama 3 ay sonrası için gerçekleşir. Uzamanın tamamlanması ve kaşların doğal görünümü yakalaması içinde ortalama 6-8 aylık bir zaman dilimine ihtiyaç vardır. Bu sürede kişilerin sabırla beklemesi gereklidir. 

KAŞ EKİMİ SONRASI 

Kaş ekimi sonrasında kaş ekimi yapılan bölgede kızarıklıklar ve kabuklanmalar görülmesi çok olağan bir durumdur. Bu gibi durumlarda bölgeye herhangi bir müdahale yapılmaması ve kabukların soyulmaması gereklidir. Bu kabuklanma kızarıklık ortalama 2 hafta içinden kendiliğinden iyileşmektedir. 

Kaş ekimi sonrasında ilk 48 saat ekim yapılan bölgeye kesinlikle temas olmamalıdır. 

Yine kaş ekimi sonrasında da saç ekimi, sakal ekimi operasyonlarında olduğu gibi hafif şişlikler olabilmektedir. Bu şişlikler nedeniyle kısmen de olsa hafif ağrılar görülebilir bu gibi durumda hekimin önerileri dikkate alınmalı varsa verilen ilaçlar kullanılmalıdır. 

Kaş ekimi sonrasında ortalama 2 veya 3 hafta süresince havuz veya denize girilmesi kesinlikle önerilmemektedir. Yine kaş ekimi operasyonları sonrası solaryum ve yoğun güneş ışınlarından da kaçınılmalıdır. 


KAŞ EKİMİ FİYATLARI NEDİR?

Kaş ekimi operasyonlarına karar veren hastaların en çok merak ettiği konular arasında, ‘kaş ekimi fiyatları ne kadar’ ‘İstanbul kaş ekimi fiyatları’ gibi sorular yer almaktadır. Kaş ekimi operasyonlarında da tıpkı saç ekimi ve sakal ekimi operasyonlarında olduğu gibi net bir fiyat vermek çok doğru olmamakla birlikte çok mümkün değildir. Bu tip operasyonlarda öncelikle kaş ekimi yapılacak bölgede planlama yapılması gerekebilmektedir. Yapılan planlama sonrası ekimi yapılacak greft sayısı belirlenerek bir fiyatlandırma yapmak daha sağlıklı olacaktır. Kaş ekimi operasyonlarında da fiyatı belirleyici bazı faktörler bulunmaktadır. Bunların başında ekimi yapılacak greft sayısı sonrasında ise kliniğin ve hekimin operasyon ücretleri gelirken sonrasında, lokasyon ve uygulanacak yöntem gibi faktörler de kaş ekimi operasyonlarında fiyat belirleyen etkenler arasındadır. 

Sizlerde kaş ekimi, sakal ekimi ve saç ekimi operasyonları hakkında detaylı bilgi almak ve ücretsiz ön muayene randevusu için bizimle iletişime geçiniz.